ZD Radovljica

Splošne ambulante

TELEFONSKA ŠTEVILKA INFORMACIJ: 04  537 03 00

Delovni čas ambulant je od 7.00 - 14.00 in od 13.00 - 20.00 ure.

Če ste zelo bolni ( npr. težave s srcem,visoka telesna temperatura, hude bolečine, hujše težave z dihanjem, večje poškodbe ), ne čakajte v čakalnici, o tem obvestite sestro,saj vas bomo obravnavali prednostno tudi brez naročanja.

Ker smo manjši zdravstveni dom, v času rednega dela v ambulantah izvajamo tudi urgenco  po razporedu. Takrat vas prosimo za razumevanje v primeru, da bo potrebno čakati malo dlje. Hkrati pa prosimo tudi tiste bolnike, ki kličejo zdravnika na nujni obisk, naj kličejo le v primeru nujnih in življenjsko ogrožujočih stanj, saj mora sicer veliko bolnikov v zd čakati na povratek zdravnika s terena.
V urgentno dežurno službo so vključeni tudi zdravnik iz DMD, iz doma dr. Janka Benedika, zdravnica iz otroškega dispanzerja ter oba zdravnika zasebnika s koncesijo za izvajanje družinske medicine.

V splošnih ambulantah poteka več vrst dela :

  • zdravljenje (kurativa )
  • preprečevanje bolezni in dejavnikov tveganja za razvoj bolezni (preventiva)
  • urgentna dejavnost ( NMP ob življenjsko ogrožujočih zdravstvenih stanjih )
  • dežurna služba ponoči od 20.00 do 7.00 , ter ob sobotah, nedeljah in praznikih 24 ur.
  • Preventivna dejavnost  se izvaja tudi v otroškem in šolskem dispanzerju ter v dispanzerju za medicino dela.
V splošnih ambulantah  preventivno pregledujemo na določena časovna obdobja (1-5 let) ;moške stare od 35 do 65 let in ženske stare od 45 do 70 let ter vse bolnike z že razvitim obolenjem srca in ožilja.