Obvestila

Kontakt

OE ZD Radovljica
Kopališka cesta 7,
4240 Radovljica

Telefon: 04 5370 300
Faks: 04 5370 320
E-pošta: tajnistvo@zd-radovljica.si

Naročanja na cepljenje proti COVID-19 !

8. april 2021

V Zdravstvenem domu Radovljica poteka naročanje na cepljenje proti okužbi s COVID-19 preko prijave spletnega obrazca navedenega spodaj. V kolikor prijava preko spletnega obrazca za vas ni mogoča, pokličite na telefonsko številko 030 702 882 in sicer v sredo, četrtek ali petek med 7h in 10 uro, ali v ambulanto izbranega osebnega zdravnika v njihovem ordinacijskem času. Zaradi močno zasedene telefonske linije, prosimo za potrpežljivost.

Spletni obrazec za cepljenje je dostopen na povezavi oz. na spodnji ikoni z napisom NAROČTE SE NA CEPLJENJE
O uspešni oddaji prijave preko spleta, boste prejeli avtomatsko potrdilo na vaš elektronski naslov.
O terminu cepljenja boste pravočasno obveščeni po telefonu ali SMS sporočilu.


Pri vabljenju na cepljenje upoštevamo nacionalno strategijo (spremenjeno dne 24.3.2021) , ki je dosegljiva na spodnji povezavi:
https://www.gov.si/assets/ministrstva/MZ/DOKUMENTI/Koronavirus/Cepljenje/Nacionalna-strategija-cepljenja-IV.-25.3.2021.pdf

Pogosta vprašanja in odgovori:

1. Kdo je trenutno na vsti za cepljenje?
Na cepljenje od 7.4. 2021 dalje aktivno vabimo:
- osebe starejše od 65 let, s cepivom Pfeizer
- osebe stare od 60 do 64 let, s cepivom AstraZeneca

Aktivno spodbujamo k prijavi vse starejše nad 60 let, ki imate izbarnega osebnega zdravnika v ZD Radovljica, da se čim prej prijavite na cepljenje proti covidu preko spletnega obrazca.


2. Kdaj prejmem drugi odmerek?
Po opravljenem cepljenju s prvim odmerkom cepiva boste vabljeni na cepljenje z drugim odmerkom preko sms sporočila na mobilni telefon, ali preko klica na stacionarni telefon.
- cepivo Comirnaty (Pfizer-BioNTech) vsaj 21 dni oz. 3 tedne,
- cepivo AstraZeneca 12 tednov.

V primeru, da se cepljenja ne udeležite (npr. iz razloga bolezni ali poškodbe), vas prosimo, da to javite izbarnemu osebnemu zdravniku ali na email naslov: cepljenjeRAD@zd-radovljica.si.


3. Kje poteka cepljenje?
Cepljenje poteka v Zd Radovljica, v novi telovadnici. Dostop do tja je mogoč preko parkirišča za lekarno. Za težko pokretne osebe dostop preko glavnega vhoda.


4. Kaj potrebujem s seboj na cepljenju?
S seboj imejte zdravstveno izkaznico, zaščitno masko, očala za branje, če jih potrebujete in seznam rednih zdravil, ki jih jemlete. Cepilno kartico cepljenja proti covidu dobite ob prvem cepljenju.


5. Če sem prebolel okužbo s covid-19, kdaj se lahko prijavim na cepljenje?
Na cepljenje se lahko prijavite že sedaj, pod opombo le navedite datum prebolele okužbe. Po trenutnih državnih smernicah, vas bomo na cepljenje povabili 6 mesecev po preboleli okužbi.« nazaj na seznam