Obvestila

Kontakt

OE ZD Radovljica
Kopališka cesta 7,
4240 Radovljica

Telefon: 04 5370 300
Faks: 04 5370 320
E-pošta: tajnistvo@zd-radovljica.si

Množično testiranje s hitrimi antigenskimi testi na COVID-19

10. november 2021

V skladu z objavljenim Odlokom o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 v ZD Radovljica spreminjamo način hitrega testiranja proti covid 19.

Storitve hitrega testiranja so ponovno brezplačne. Testiranje je plačjivo za osebe brez zdravstvenega zavarovanja, ter za tujce.

CENIK OZG(09.11.2021) - KLIK
(za vse, ki so opravljali HAGT v ponedeljek, 8.11.2021, naj na elektronski naslov: tajnistvo@zd-radovljica.si, pošljejo številko računa in svoje podatke, da vam bo lahko uprava OZG-ja vrnila denar)

Če želite potrdilo o negativnem izvidu tudi v pisni obliki do njega lahko dostopate preko sistema zVEM. https://zvem.ezdrav.si lahko do svojih dokumentov in podatkov dostopa pacient zase ali za svoje otroke do 15. leta starosti. Za dostop je potrebno katerokoli veljavno digitalno potrdilo, dokumenti so dostopni po registraciji na portal. Več informacij na CRPP je na voljo na spletnih straneh eZdravja. Lahko pa se z osebjem dogovorite za prevzem na mestu testiranja.

V primeru samoplačniškega testiranja, pa izvid prevzamejo na mestu testiranja. Zdravstveno osebje vas seznani s predvidenim časom prejema izvida.


SAMOTESTIRANJE  ŠOLSKIH OTROK IN MLADINE

Dijaki se testirajo ob nedeljah zvečer ali ponedeljkih zjutraj.

Če ima dijak pozitiven hitri test, naj pokliče svojega izbranega ali nadomestnega pediatra v ponedeljek do 10.ure, izjemoma lahko kliče v sprejemno pisarno. Še isti dan ga bomo napotili na PCR test ob 13.h. Do prejema izvida naj bo dijak doma v samoizolaciji.


URNIK HITREGA TESTIRANJA

Zaradi lažjega izvajanja hitrega testiranja prosim, da plačate s plačilno kartico.

Redna tedenska testiranja niso potrebna za osebe, ki so polno cepljeni.
 
V primeru pozitivnega testa na množičnem testiranju OSTANITE DOMA IN SE SAMOIZOLIRAJTE, POKLIČITE SVOJEGA ZDRAVNIKA, POČIVAJTE IN PIJTE ZADOSTNO KOLIČINO TEKOČIN.
OBVESTITE KONTAKTE. Na testu pozitivna oseba obvešča svoje kontrakte, ki so nastali do 2 dni pred potrditvijo okužbe. Karantena je samoizolacija oseb, ki so bile v stiku s pozitivno osebo z namenom preprečitve širjenja okužbe.


NAROČANJE NA CEPLJENJE

V Zdravstvenem domu Radovljica poteka naročanje na cepljenje proti okužbi s COVID-19 preko prijave spletnega obrazca navedenega spodaj. V kolikor prijava preko spletnega obrazca za vas ni mogoča, pokličite na telefonsko številko 030 702 882 in sicer od ponedeljka do petka  med 7h in 20 uro, ali v ambulanto izbranega osebnega zdravnika v njihovem ordinacijskem času.

Spletni obrazec za cepljenje je dostopen na povezavi: https://zvem.ezdrav.si/cepljenje
O terminu cepljenja boste pravočasno obveščeni po SMS sporočilu ali telefonu.


CEPLJENJE

Cepljenje v ZD Radovljica poteka tekoče, zato so se čakalne vrste močno skrajšale. Čakalna doba je približno 7 dni.

Spremenjena strategija omogoča hitrejše cepljenje prebolevnikov in oseb, ki čakajo drugo dozo cepiva AstraZenece.

Zaradi spremembe strategije pozivamo vse prebolevnike, ki so se na cepljenje že prijavili in bi želeli hitrejše cepljenje. Svoj interes naj sporočijo na
e-mail: cepljenjeRad@radovljica.si.


Svoj interes po spremenjenih časovnih terminih cepljenja , naj sporočijo tudi tisti, ki so bili cepljenji le z eno dozo zaradi prebolevnosti in bi želeli prejeti dve, ter tisti, ki bi želeli revakcinacijo s cepivom AstraZenece prejeti pred 10 tednom.

Po najnovejših priporočilih posvetovalne skupine za cepljenje NIJZ z dne 19.8. je možno cepljenje oseb s presajenimi organi in težje imunsko oslabljenih oseb (opredeljene v točki 1, 2, 4, 5 in 7 na seznamu posebej ranljivih kroničnih bolnikov*oz. v skladu s presojo lečečega specialista-KLIK do seznama) s tretjim odmerek cepiva proti COVID-19 (odločitev je individualna). Priporočen minimalen presledek med osnovnim cepljenjem in tretjim odmerkom je 4 tedne. Praviloma se za tretji odmerek uporabi mRNA cepivo. Glede tretje doze cepiva se posvetujte z osebnim zdravnikom.


DELAVCI, ZA KATERE SE DELODAJALEC DOGOVORI ZA TESTIRANJE

Obvestilo za ostale delodajalce:
Testiranje bo organizirano na osnovi povpraševanja delodajalcev. Izvedba testiranja bo potekala pred vhodom v urgenco ZD Radovljica.

Testiranje bo na določen termin možno samo za zaposlene v podjetjih. Urnik testiranja podjetij ni javno objavljen.
Podjetja morajo predhodno poslati naročilnico na mail: mateja.antolic@zd-radovljica.si

Naročilnica mora vsebovati ime podjetja, davčno številko, kontaktno osebo ter število zaposlenih predvidenih za testiranje. Zaposleni naj imajo s seboj tudi kartico zdravstvenega zavarovanja in osebni dokument.

Po prejemu naročilnice bomo kontaktirali delodajalce in določili uro testiranja.

O rezultatu testa so testirani obveščeni z sms sporočilom po telefonu. Delodajalec prejme potrdilo o številu pozitivnih oseb. Podatke o rezultatih testov izmenjujeta delavec in delodajalec. Delavci, ki so na testu pozitivni naj se samoizolirajo in ne hodijo na delo.


OBVESTILO ZA MATURANTE

Za maturante, ki bodo v karanteni, je Svetovalna skupina za COVID 19 omogočila izjemno prekinitev karantene ob pogoju izvedbe PCR testiranja pred vsako maturitetno obveznostjo. Čas od odvzema brisa do maturitetne obveznosti ne sme biti daljši od 24 ur. Maturanti lahko opravijo testiranje v kraju bivanja ali v kraju šolanja.

Maturanti, ki bodo v karanteni, naj od ponedeljka do petka čimprej, a najkasneje do 12.30 ure pokličejo izbranega osebnega zdravnika ali pa sprejemno pisarno ZD Radovljica, da jih bomo naročili na PCR bris še isti dan. Bris mora biti odvzet najkasneje do 14.h.
Ob nedeljah in po 12.30 uri med tednom pa naj se maturanti samo dogovorijo na vstopni točki Kranj, telefon 04 20 82 110, bris mora biti odvzet najkasneje do 15.h. Le ob teh pogojih bo izvid naslednji dan zjutraj pripravljen.
Maturant mora imeti s seboj kartico zdravstvenega zavarovanja in osebni dokument.
V priponki je navodilo, kako pridobiti izvid.

Protokol PCR maturanti - (KLIK)

« nazaj na seznam