Obvestila

Kontakt

OE ZD Radovljica
Kopališka cesta 7,
4240 Radovljica

Telefon: 04 5370 300
Faks: 04 5370 320
E-pošta: tajnistvo@zd-radovljica.si

EPIDEMIJA

11. november 2021

Epidemiološka situacija se slabša. Ministrstvo za zdravje poziva izvajalce zdravstvene dejavnosti, da zagotavlja kadrovsko pomoč bolnišnicam, ki zdravijo paciente obolele s Covid 19. V kolikor se bo razporejanje zdravstvenih delavcev realiziralo, je pričakovati zmanjšano dostopnost do zdravstvenih storitev v ZD Radovljica. V nadaljevanju del pisma Ministrstva za zdravje.
 

Osebje ZD Radovljica ponovno poziva vse prebivalce občine, da upoštevajo preventivne ukrepe. Ukrepi, ki zanesljivo delujejo so pravilno nošenje mask, medsebojna razdalja in razkuževanje rok. Oboleli z znaki akutne okužbe naj ostajajo doma v izolaciji.  Pri vstopu v zaprte prostore dosledno upoštevajte PCT pogoj. Cepljenje učinkovito preprečuje težje potek bolezni, ki polnijo intenzivne oddelke in zahtevajo omejevanje življenja in dela.
Odločite se za osnovno ali dodatno cepljenje s tretjim odmerkom.
 

"Spoštovani,

število aktivno okuženih s virusom SARS-CoV-2 strmo narašča, bolniške kapacitete so na robu zmogljivosti. Podatki kažejo na nadaljnjo eksponentno rast Covid-19 bolnikov, ki potrebujejo bolnišnično zdravljenje, predvsem je zaskrbljujoče, da se hitro polnijo tudi postelje v enotah intenzivne terapije. Situacija je skrajno resna, zato se moramo v zdravstvu vsi deležniki povezati. Izvesti moramo vse napore, da lahko vsem pacientom zagotovimo ustrezno zdravstveno oskrbo. Ker zdravstvenega kadra močno primanjkuje v javnih zdravstvenih zavodih, ki zdravijo paciente obolele Covid-19, pozivamo vse izvajalce zdravstvene dejavnosti, da aktivno pristopijo k reševanju kadrovske problematike in po najboljših močeh prerazporedijo čim več zdravstvena osebja k tem izvajalcem.

S spoštovanjem, Janez Poklukar minister za zdravje"

 

Maja Petrovič Šteblaj

Direktorica OE ZD Radovljica

Kopališka 7

4240 Radovljica

Tel: 04 537 03 32

 

Splet: https://www.zd-radovljica.si

« nazaj na seznam