Obvestila

Kontakt

OE ZD Radovljica
Kopališka cesta 7,
4240 Radovljica

Telefon: 04 5370 300
Faks: 04 5370 320
E-pošta: tajnistvo@zd-radovljica.si

Testiranje - Protokol samotestiranja učencev

19. november 2021

Dne 12. 11. 2021 je bil sprejet P R A V I L N I K o izvajanju mikrobioloških preiskav na virus SARS-CoV-2. V skladu s pravilnikom bomo v ZD izvajali potrditvene PCR teste za osebe, pri katerih bo pozitiven test samotestiranja oziroma bodo pozitivni na hitrem testu, ki ga izvaja zdravstveno osebje. Osebe, ki so pozitivne na samotestiranju se na PCR lahko naročajo same.

Naročila bo sprejemala  odgovorna oseba za naročanje na elektronski  naslov cepljenjeRad@zd-radovljica.si. Naročanje lahko poteka tudi na telefonsko
število 030 702 882 od ponedeljka do petka od 7:00 -12:00 ure. Preostale termina na številko 04/53 70 300.

Bris bo predvidoma izveden v 24 urah od prejema naročila. Za vsa naročila prejeta do 12:00 ure. Bodo pacienti klicani na test v tekočem dnevu.  Za vsa kasnejša naročila pa bodo naročeni testirani naslednji dan. Paciente naprošamo, da so po oddanem naročilu dosegljivi na telefonsko številko, ki so jo navedli pri naročanju.
Pri naročanju navedite osebne podatke (ime, priimek, datum rojstva, naslov bivanja, številko kartico zdravstvenega zavarovanja), vzrok napotitve na PCR in mobilno telefonsko številko na katero boste prejeli izvid testiranja.

Ob izvedbi testa potrebujete kartico zdravstvenega zavarovanja, veljaven osebni dokument in dokazilo o pozitivnem testu  (sliko testa ali evidenčni list samotestiranja v šoli ali pri delodajalcu). Preverili bomo telefonsko številko in označili način prejema evropskega potrdila
V kolikor boste pozitivni na hitrem testu, ki ga izvaja ZD boste na PCR naročeni avtomatsko. Zdravstveno osebje vas bo obvestilo o terminu izvedbe testa.
Ob znakih akutne okužbe (temperatura, kašelj, bolečina v žrelu, glavobol, izcedek iz nosu, bruhanje ali driska) pokličite osebnega zdravnik, ki bo odredil PCR ali pregled v ambulanti.
Izvid PCR testiranja prejmete na posredovano telefonsko številko, viden  bo tudi v sistemu zVEM. V sistem zVEM bo naloženo tudi evropsko potrdilo.

POVEZAVI:
Protokol ucenci nov2021

https://www.uradni-list.si/_pdf/2021/Ur/u2021178.pdf

Lep pozdrav,

Maja Petrovič Šteblaj

« nazaj na seznam