Obvestila

Kontakt

OE ZD Radovljica
Kopališka cesta 7,
4240 Radovljica

Telefon: 04 5370 300
Faks: 04 5370 320
E-pošta: tajnistvo@zd-radovljica.si

ZOBOZDRAVSTVENI PREGLEDI PREDŠOLSKIH OTROK

22. marec 2022

ZOBOZDRAVSTVENI PREGLEDI  PREDŠOLSKIH OTROK

 

Spoštovani starši!

V času, ko je v državi prisotno povečano tveganje za okužbo z virusom SARS Covid 19, so se preventivne dejavnosti skrčile ali celo opustile. Zobna preventiva, ki se je izvajala v razredih oz. vzgojnih skupinah je na žalost ena izmed njih.

V občini Radovljica smo se zobozdravniki, ki obravnavamo otroke odločili, da poiščemo drugačen način in poskrbimo za to, da bodo Vaši otroci že v predšolskem obdobju na prijeten način spoznali zobozdravniško ambulanto in zobozdravnika.

Z uvajanjem sistematskih pregledov bi bilo Vam staršem omogočeno, da skupaj z otrokom obiščete zobozdravnika še predno nastopijo težave in mu s tem omogočite pozitivno izkušnjo pri nas. Otrok bo takrat pregledan in zobozdravnik Vas bo seznanil z njegovim stanjem v ustni votlini; z morebitnimi razvojnimi nepravilnostmi, se z vami pogovoril o ustrezni ustni higieni, navadah in škodljivih razvadah ipd.

Ker je osveščenost o ustrezni ustni higieni, zdravi prehrani in ukinitvi oz. preprečitvi škodljivih razvad v teh prvih letih otrokovega razvoj zelo pomembna za razvoj orofacialnega področja in zob, je zelo pomembno, da se v predšolskem obdobju na to opozori in po potrebi ukrepa.

Zato Vas prosimo, da se odzovete na povabilo, ki Vam ga bo poslal šolski zobozdravnik ter se skupaj z otrokom udeležite pregleda.

Vsi si želimo, da je otroški nasmeh zdrav, lep in brezskrben, zato se v upanju na dobro sodelovanje veselimo snidenja z  Vami v naših ambulantah.

Izvajanje pregledov otrok je namenjeno otrokom, ki še nimajo izbranega zobozdravnika.

Pregledi se bodo izvajali v ZD Radovljica:

·         18.3.2022 od 14h do 19h (dr Možina)  04 537 03 43

·         25.3.2022  od 14:30 do 19h (dr Lebar) 04 537 03 35

·         V šolski ambulanti OŠ Radovljica 04 533 75 22

·         V šolski ambulanti OŠ Lesce 04 531 88 99

 

S seboj prinesite otrokovo zdravstveno izkaznico, lahko tudi njegovo zobno ščetko in se z njim tudi malce pogovorite o tem kam greste. Na pregled morate biti predhodno naročeni.

 

                                                                                                              Andreja MOŽINA, dr.dent.med.,                                                                                                                             Vodja zobozdravstva

« nazaj na seznam