OBVESTILA IN NOVICE

Kontakt

OE ZD Radovljica
Kopališka cesta 7,
4240 Radovljica

Telefon: 04 5370 300
Faks: 04 5370 320
E-pošta: tajnistvo@zd-radovljica.si

V Radovljici nov učno-terapevtski bazen

19. junij 2023

Ob zaključku prenove 1. faze Kopališča Radovljica je v petek, 16. junija Občina Radovljica pripravila dan odprtih vrat in odprtje novega učno-terapevtskega bazena. Ta bo namenjen plavalnemu opismenjevanju in rehabilitaciji. 
Bazen je z 210 tisoč evri sofinanciralo Osnovno zdravstvo Gorenjske (OZG) OE ZD Radovljica.


Fotografija: Občina Radovljica


Foto: OZG

Direktor ZD Radovljica Rok Müller, dr.med. je na odprtju novega bazena povedal:
"Hvala županu za priložnost, da ob otvoritvi bazena v Radovljici povem tudi nekaj svojih misli. Moram priznati, da se bolj kot današnje otvoritve veselim začetka uporabe novega bazena. Glavni cilj zdravstvenega doma je izboljšati zdravje med občani Radovljice. In kako lahko bazen pomaga pri doseganju tega cilja?

Bazen bo imel ogromno vlogo pri preventivni dejavnosti, katero po navadi pričnemo izvajati že v otroškem obdobju - v bazenu bo potekalo plavalno opismenjevanje otrok, torej učenje otrok gibanja v vodi. Otroci bodo tako veliko bolje opremljeni z znanjem in izkušnjami s področja vodnega športa. Le-te izkušnje jim bodo v odraslem obdobju omogočale aktiven in zdrav način življenja.
Vendar ne samo preventivnem področju, tudi na področju zdravljenja že nastalih zdravstvenih težav bo nov bazen imel pomembno vlogo: kot edina na celotni Gorenjski bo služba fizioterapije ZD Radovljice v novem bazenu izvajala hidroterapijo kot del rednega programa fizioterapije po poškodbah oziroma boleznih. S tem pričakujemo dodano vrednost oziroma še dodatno izboljšavo naše že sedaj vrhunske fizioterapevtske obravnave. Podobno kvaliteto fizioterapije bi lahko iskali le še v specializiranih zdraviliščih, ki pa so na žalost vsa locirana izven Gorenjske.

Novi bazen bodo torej za namen izboljšanja lastnega zdravja uporabljale vse generacije, od otrok do odraslih in starejših občanov. Srčno upam, da jim bo uporaba novega bazena, zraven izboljšanja lastnega zdravja, nudila tudi obilico veselja."Utrinki z odprtja:


« nazaj na seznam