ZD RADOVLJICA

Farmacevt svetovalec

Barbara Koder, mag. farm., spec.


DELOVNI ČAS:
   dopoldan popoldan  
TOR 07:00 - 14:00 vsak drugi torek  

Kontakt:

Telefon: 04/ 537 03 23

Elektronsko: SA4@zd-radovljica.si


Za obravnavo pri farmacevtu svetovalcu potrebujete delovni nalog osebnega zdravnika. O terminu obravnave boste telefonsko obveščeni s strani zdravstvenika, ki v ZD skrbi za naročanje. V primeru odpovedi obiska ambulante farmacevta svetovalca le to sporočite na enega od zgornjih kontaktov.


Farmacevt svetovalec 
 
Farmacevtsko svetovanje je nova oblika sodelovanja med farmacevtom specialistom klinične ali lekarniške farmacije ter zdravnikom na primarni ravni zdravstvene oskrbe. 

V osnovi gre za storitev Farmakoterapijski pregled, ki pomeni predlog optimizacije in racionalizacije zdravljenja z zdravili. Farmacevt svetovalec ga pripravi po natančni preučitvi bolnikove dokumentacije ter pogovoru z bolnikom, ki poteka v obliki ambulante farmacevta svetovalca v zdravstvenem domu.
Farmacevtsko svetovanje in farmakoterapijski pregled sta prednostno namenjena bolnikom z večjim številom zdravil, bolnikom, pri katerih izidi zdravljenja z zdravili niso v skladu s pričakovanji, bolnikom z jetrno ali ledvično pomanjkljivostjo in bolnikom, ki se jim ob jemanju zdravil pojavljajo pomembni neželeni učinki. 

Za obravnavo bolnika pri farmacevtu svetovalcu se odloči zdravnik, ki napoti bolnika v ambulanto farmacevta svetovalca, izda delovni nalog ter poda navodila bolniku, kako poteka naročanje.

Dodatne informacije o delovanju ambulant farmacevta svetovalca so na voljo tudi  v lekarnah JZ Gorenjske lekarne, Farmakoinformativni službi Gorenjskih lekarn,  na telefonski številki  04 20 16 133 ali e- naslovu info@gorenjske-lekarne.si.