Obvestila

Kontakt

OE ZD Radovljica
Kopališka cesta 7,
4240 Radovljica

Telefon: 04 5370 300
Faks: 04 5370 320
E-pošta: tajnistvo@zd-radovljica.si

Množično testiranje s hitrimi antigenskimi testi na COVID-19

24. junij 2021

Skladno z dopisom Ministrstva za zdravje  z dne  31. 12. 2020, ki uvaja presejalno testiranje na SARS-CoV-2 s hitrimi antigenskimi testi za splošno populacijo se uvaja presejalno testiranje tudi v občini Radovljica. Izvajalec testiranja je ZD Radovljica, ki bo testiranje izvajal po razporedu.

Testiranje se bo izvajalo pred vhodom v urgenco Zdravstvenega doma Radovljica. Testiranje pred vhodom v urgenco ZD se izvaja po sistemu ¨drive in¨. Zainteresirani se z avtom zapeljete pred vhod ZD, kjer svojo identiteto potrdite z osebno izkaznico in kartico zdravstvenega zavarovanja. Zdravstveno osebje odvzame bris. O rezultatu testa so testirani obveščeni z sms sporočilom po telefonu, ko je test zaključen. Zdravstveno osebje vas seznani s predvidenim časom prejema izvida. IZVID TESTIRANJA JE SMS SPOROČILO oz. LAHKO PREJMETE TUDI PISNO POTRDILO.

Vsak občan ima možnost pridobitve izvida opravljenih testiranj v sistemu zVEM. Preko https://zvem.ezdrav.si lahko do svojih dokumentov in podatkov dostopa pacient zase ali za svoje otroke do 15. leta starosti. Za dostop je potrebno katerokoli veljavno digitalno potrdilo, dokumenti so dostopni po registraciji na portal. Več informacij na CRPP je na voljo na spletnih straneh eZdravja.


SAMOTESTIRANJE  ŠOLSKIH OTROK IN MLADINE

Dijaki se testirajo ob nedeljah zvečer ali ponedeljkih zjutraj.

Če ima dijak pozitiven hitri test, naj pokliče svojega izbranega ali nadomestnega pediatra v ponedeljek do 10.ure, izjemoma lahko kliče  v sprejemno pisarno. Še isti dan ga bomo napotili   na PCR test  ob 13.h. Do prejema izvida naj bo dijak doma v samoizolaciji.
 

SPREMEMBA URNIKA HITREGA TESTIRANJA  OD 01.07.2021 DO 27.08. 2021:


Redna tedenska testiranja niso potrebna za osebe (delavce, turiste), ki so polno cepljeni. Delodajalec se za termin dogovori v času, ki je rezerviran za naročene skupine. Kontakt:  veronika.pogacnik@zd
-radovljica.si
 

V  primeru pozitivnega testa na množičnem testiranju OSTANITE DOMA IN SE SAMOIZOLIRAJTE, POKLIČITE SVOJEGA ZDRAVNIKA, POČIVAJTE IN PIJTE ZADOSTNO KOLIČINO TEKOČIN.
OBVESTITE KONTAKTE.  Na testu pozitivna oseba obvešča svoje kontrakte, ki so nastali do 2 dni pred potrditvijo okužbe.  Karantena je samoizolacija oseb, ki so bile v stiku s pozitivno osebo z namenom preprečitve širjenja okužbe.


NAROČANJE NA CEPLJENJE

V Zdravstvenem domu Radovljica poteka naročanje na cepljenje proti okužbi s COVID-19 preko prijave spletnega obrazca navedenega spodaj. V kolikor prijava preko spletnega obrazca za vas ni mogoča, pokličite na telefonsko številko 030 702 882 in sicer v sredo, četrtek ali petek med 7h in 10 uro, ali v ambulanto izbranega osebnega zdravnika v njihovem ordinacijskem času. Zaradi močno zasedene telefonske linije, prosimo za potrpežljivost.

Spletni obrazec za cepljenje je dostopen na povezavi: https://zvem.ezdrav.si/cepljenje
O terminu cepljenja boste pravočasno obveščeni po SMS sporočilu ali telefonu.

CEPLJENJE

Cepljenje v ZD Radovljica poteka tekoče, zato so se čakalne vrste močno skrajšale. Čakalna doba je približno 7 dni.

Spremenjena strategija omogoča hitrejše cepljenje prebolevnikov in oseb, ki čakajo drugo dozo cepiva AstraZenece. 

Zaradi spremembe strategije pozivamo  vse prebolevnike, ki so se na cepljenje že prijavili in  bi želeli hitrejše cepljenje. Svoj interes naj sporočijo na e-mail: cepljenjeRad@radovljica.si.

Svoj interes po spremenjenih časovnih terminih cepljenja , naj sporočijo  tudi  tisti, ki so bili cepljenji le z eno dozo zaradi prebolevnosti  in bi želeli prejeti  dve, ter tisti, ki bi želeli revakcinacijo s cepivom AstraZenece prejeti pred 10 tednom.
 
Za osebe, ki bodo v prihodnjih tednih cepili v ZD Radovljica bomo v sodelovanju z Upravno enoto Radovljica omogočili prijavo za pridobitev digitalnega potrdila na mestu cepljenja.

ZD Radovljica


DELAVCI, ZA KATERE SE DELODAJALEC DOGOVORI ZA TESTIRANJE

Obvestilo za ostale delodajalce:
Testiranje bo organizirano na osnovi povpraševanja delodajalcev. Izvedba testiranja bo potekala pred vhodom v urgenco ZD Radovljica.

Testiranje bo na določen termin možno samo za zaposlene v podjetjih. Urnik testiranja podjetij ni javno objavljen.
Podjetja morajo predhodno poslati naročilnico na mail: mateja.antolic@zd-radovljica.si

Naročilnica mora vsebovati ime podjetja, davčno številko,  kontaktno osebo ter število zaposlenih  predvidenih za testiranje. Zaposleni naj imajo s seboj tudi kartico zdravstvenega zavarovanja in osebni dokument.

Po prejemu naročilnice bomo kontaktirali delodajalce in določili uro testiranja.

O rezultatu testa so testirani obveščeni z sms sporočilom po telefonu. Delodajalec prejme potrdilo o številu pozitivnih oseb. Podatke o rezultatih testov izmenjujeta delavec in delodajalec. Delavci, ki so na testu pozitivni naj se samoizolirajo in ne hodijo na delo.

 SAMOPLAČNIŠKO TESTIRANJE ZA PREBIVALSTVO 

Obvestilo za osebe, ki potrebujejo pisno potrdilo ob opravljenem testiranju:
Samoplačniško testiranje je 24 eurov, potrdilo prejmete v roku 30 minut na mestu testiranje.

Izdajanje potrdil
Osebni zdravniki izdajajo potrdilo o preboleli bolezni samo na podlagi zapisa v medicinski dokumentaciji.  V medicinski dokumentaciji mora biti zabeleženo, da je oseba bolezen prebolela. Potrdilo je plačljivo v skladu s cenikom OZG.
V večini primerov za dokazovanje prebolele bolezni zadoščajo izvidi PCR ali HAGT testov.

Smernice za izvedbo množičnih testiranj:
  ♦ testiranje ne priporočamo osebam, ki so covid okužbo že prebolele (test bo lahko pozitiven, a to ne pomeni, da ste še vedno kužni),
  ♦ obolelim osebam (oboleli se za testiranje dogovarjajo z osebnim zdravnikom)
  ♦ osebam, ki bi morale biti v karanteni zaradi tesnega stika s covid pozitivnimi bolniki (negativen rezultat ne omogoča skrajšanja karantene, saj lahko zbolite v naslednjih dneh).


V primeru pozitivnega testa na množičnem testiranju OSTANITE DOMA IN SE SAMOIZOLIRAJTE, POKLIČITE SVOJEGA ZDRAVNIKA, POČIVAJTE IN PIJTE ZADOSTNO KOLIČINO TEKOČIN.
OBVESTITE KONTAKTE. Na testu pozitivna oseba obvešča svoje kontrakte, ki so nastali do 2 dni pred potrditvijo okužbe. Karantena je samoizolacija oseb, ki so bile v stiku s pozitivno osebo z namenom preprečitve širjenja okužbe.


OBVESTILO ZA MATURANTE
V soboto, 29.5. 2021 se začne matura 2021. Za maturante, ki bodo v karanteni, je Svetovalna skupina za COVID 19 omogočila izjemno prekinitev karantene ob pogoju izvedbe PCR testiranja pred vsako maturitetno obveznostjo. Čas od odvzema brisa do maturitetne obveznosti ne sme biti daljši od 24 ur. Maturanti lahko opravijo testiranje v kraju bivanja ali v kraju šolanja.
 
Maturanti, ki bodo v karanteni, naj od ponedeljka do petka čimprej, a najkasneje do 12.30 ure pokličejo izbranega osebnega zdravnika ali pa sprejemno pisarno ZD Radovljica, da jih bomo naročili na PCR bris še isti dan.Bris mora biti odvzet najkasneje do 14.h.
Ob nedeljah in po 12.30 uri med tednom pa naj se maturanti samo dogovorijo na vstopni točki Kranj, telefon 04 20 82 110, bris mora biti odvzet najkasneje do 15.h. Le ob teh pogojih  bo izvid  naslednji dan  zjutraj pripravljen.
Maturant mora imeti s seboj kartico zdravstvenega zavarovanja in osebni dokument.
V priponki je navodilo, kako pridobiti izvid.

Protokol PCR maturanti(kliknite na protokol)

« nazaj na seznam