Obvestila

Kontakt

OE ZD Radovljica
Kopališka cesta 7,
4240 Radovljica

Telefon: 04 5370 300
Faks: 04 5370 320
E-pošta: tajnistvo@zd-radovljica.si

MOJ ZDRAVNIK 2021

20. februar 2021

Spoštovani!

S 1. februarjem kljub epidemiji začenjamo glasovanje v letošnji akciji Moj zdravnik, ki je že 25. po vrsti. Prepričani smo, da je iskanje izjemnih posameznikov med zdravstvenimi delavci po vsej Sloveniji v časih, ki smo jim priča, ne le potrebno, ampak nujno. Nujno je opozoriti na strokovnost, požrtvovalnost, sočutje in predvsem na zelo dobro opravljeno delo zdravnikov in zdravnic ter jim na ta način pokazati, da cenimo in spoštujemo njihov trud.

V teh težkih časih, ki pretresajo naša življenja in še zlasti naš zdravstveni sistem, smo se navadili na vsakodnevno poročanje o pomanjkljivostih in težavah, ki pestijo naše zdravstvo. Prav je, da opozarjamo na napake in velikokrat tudi nemogoče razmere, v katerih delajo zdravstveni delavci, saj lahko le tako naredimo korak naprej do prijaznejšega sistema za zaposlene in tudi za bolnike. Žal pa prevečkrat pozabljamo na dosežke in ljudi znotraj sistema, na katere smo lahko ponosni. Prav je, da poročamo tudi o požrtvovalnem delu, zgodbah o uspehu, srčnih posameznikih, ki na prvo mesto vedno postavijo bolnika in znajo iz sistema, kljub številnim oviram, potegniti najboljše zanj.

In prav to počne Vivina akcija Moj zdravnik, ki javnosti vsako leto predstavi najsvetlejše zglede zdravniškega poklica, pozitivne zgodbe, ljudi, ki se trudijo izkušnjo bolnikov dvigniti na višjo raven, delujejo povezujoče ter vlivajo optimizem in zaupanje v zdravstvo.

Vivine bralke in bralci glasujejo za pozitivne spremembe, za aktivno sodelovanje zdravnikov in bolnikov, za medsebojno spoštovanje in razumevanje, za primerno komunikacijo, zato skupaj z vami odpiramo vrata slovenskih zdravniških ordinacij, bolnišnic, operacijskih dvoran, diagnostičnih centrov, laboratorijev …


Letos bodo bralke in bralci lahko glasovali za:
• mojega družinskega zdravnika,
• mojega pediatra,
• mojega ginekologa,
• mojega zobozdravnika,
• mojega onkologa,
• mojega nevrologa,
• mojega urologa,
• mojega kardiologa,
• mojega okulista,
• mojega ortopeda.

Zdravstveno osebje, prijazno vas prosimo, da poslane plakate in letake razobesite oziroma namestite v čakalnici in tudi s tem bolnike tesneje povežete z vašim delom.

Plakati in letaki bodo bolnike in obiskovalce opomnili, da tudi pri vas delajo zdravniki, ki si zaslužijo njihov glas.

Glasovanje poteka od 1. februarja do 1. aprila 2021, zmagovalce pa bomo razglasili na svečani prireditvi sredi maja.

Na vaši spletni strani lahko tudi objavite novico o akciji, v kateri bo povezava do glasovnice na spletni strani Vive.

Glasovanje bo potekalo prek letakov dostopnih v ZD in ambulantah, na spletni strani viva.si ali z oddajo glasovnice, ki bo del revije Viva in nekaterih lokalnih časopisov.

Vsak glas bo dragocen, tudi vaš.

Vse dobro in veliko zdravja vam želi,
vaša Viva

« nazaj na seznam