ZD RADOVLJICA Dragica Noč, preventivna m. s.

Preventivna zobozdravstvena dejavnost zajema zobozdravstveno vzgojo predšolskih in šolskih otrok, po potrebi pa tudi ostale populacije. Ob tem otroke in mladostnike učimo o pomenu zdravja zob in osnovnih procesih v ustni votlini, o zdravi prehrani, predvsem pa o redni in primerni skrbi za ustno votlino in pravilnih tehnikah ustne higiene.

Delo v glavnini poteka po vrtcih in šolah na področju občine Radovljica.

V prostorih ZD Radovljica, v 1. nadstropju, kjer se nahaja preventivni zobozdravstveni kabinet, poteka tudi individualno delo, ki zajema teoretično in praktično delavnico o načelih pravilnega čiščenja zob in ustne votline. Pod strokovnim nadzorom se otrok poduči pravilnega čiščenja zob in obzobnih tkiv.

Izvajalki dejavnosti sta zobozdravstveni preventivni sestri Dragica Noč in Alenka Tomšič.

Za vsa vprašanja v zvezi z zobozdravstveno preventivo nas lahko kontaktirate po elektronski pošti ali telefonu:
E-mail:  zobna.preventiva@zd-radovljica.si


OBVESTILO!

Žal nam razmere, povezane s Covid – 19, tudi v začetku letošnjega šolskega leta omejujejo izvajanje zobozdravstvene preventive po vrtcih in šolah. Zato bomo po priporočilih Ministrstva za zdravje in NIJZ izvajali individualne delavnice ustne higiene v prostorih ZD Radovljica.

V kolikor boste vabljeni na delavnico, Vas naprošamo, da se je otrok udeleži le z enim od staršev. Delavnice se lahko udeležita le, če nimata znakov okužbe dihal in prebavil ter povišane telesne temperature. To dokazujeta z izpolnjenim in podpisanim vprašalnikom Ministrstva za zdravje za preverjanje zdravstvenega stanja pacientov pred vstopom v zdravstveno ustanovo.

Vprašalnik si lahko natisnete tukaj (LINK) in ga izpolnjenega in podpisanega prinesete s sabo ali pa ga dobite na mestu triaže pred vstopom v ZD Radovljica.

SISTEMATSKI ZOBOZDRAVSTVENI PREGLEDI

Sistematski zobozdravstveni pregledi otrok pri 1. in 3. letu starosti, ki jih izvaja specialist pedontolog, bodo do nadaljnjega potekali le v ZD Jesenice in sicer v ambulanti:
Maje JAN ČUFER, dr. dent. med, spec. pedontolog.

Za pregled dobi vaš otrok pisno vabilo z dnevom in uro pregleda.

Kontakt:
E-mail: zobna.preventiva@zd-jesenice.si
Telefon: 04/ 586 81 06