ZD RADOVLJICA


 Dragica Noč, preventivna m. s.Vzgoja za ustno zdravje zajema zobozdravstveno vzgojo predšolskih in šolskih otrok, po potrebi pa tudi ostale populacije. Ob tem otroke in mladostnike učimo o pomenu zdravja zob in osnovnih procesih v ustni votlini, o zdravi prehrani, predvsem pa o redni in primerni skrbi za ustno votlino in pravilnih tehnikah ustne higiene.

Delo v glavnini poteka v vrtcih in šolah na področju občine Radovljica.

V prostorih ZD Radovljica, v 1. nadstropju, kjer se nahaja prenovljen preventivni zobozdravstveni kabinet, poteka tudi individualno delo, ki zajema teoretično in praktično delavnico o načelih pravilnega čiščenja zob in obzobnih tkiv.

Izvajalki dejavnosti sta zobozdravstveni preventivni sestri Dragica Noč in Alenka Tomšič.

Žal nam razmere, povezane s covid-19, še vedno omejujejo izvajanje vzgoje za ustno zdravje po vrtcih in šolah. Po priporočilih Ministrstva za zdravje in NIJZ pa lahko pričnemo z izvajanjem individualnih delavnic ustne higiene v prostorih ZD Radovljica.

V kolikor boste vabljeni na delavnico, vas naprošamo, da se je otrok udeleži le z enim od staršev. Delavnice se lahko udeležita, če nimata znakov okužbe dihal in prebavil ter povišane temperature. To dokazujeta z izpolnjenim in podpisanim vprašalnikom Ministrstva za zdravje za preverjanje zdravstvenega stanja pacientov pred vstopom v zdravstveno ustanovo.

Vprašalnik si lahko natisnete tukaj (LINK) in ga izpolnjenega ter podpisanega prinesete s sabo ali pa ga dobite na mestu triaže pred vstopom v ZD Radovljica.

Za vsa vprašanja v zvezi z vzgojo za ustno zdravje nas lahko kontaktirate po elektronski pošti: zobna.preventiva@zd-radovljica.si

SISTEMATSKI ZOBOZDRAVSTVENI PREGLEDI
Sistematski zobozdravstveni pregledi, ki jih izvaja specialist pedontolog, do nadaljnjega potekajo le v ZD Jesenice in sicer
v ambulanti Maje JAN ČUFER, dr. dent. med. spec. pedontolog.

Za pregled vam pošljejo pisno vabilo z datumom in uro pregleda.

Kontakt:
E-mail: zobna.preventiva@zd-jesenice.si
Telefon: 04/ 586 81 06